Talley Student Union, NC State University

Raleigh, North Carolina

Talley’s design transforms a 1972 facility into an exciting, interactive and interdisciplinary hub for student-life and the entire campus community. The reconfigured building advances a new model for student centers through landmark form, an emphasis on shared and flexible spaces, and facilitating the intersection of traditional academics and vibrant social activity. Key amenities include diversified dining, centralized student organizations, and integrated exterior/interior environments.

Architectural strategies of transparency and movement draw in and engage students, faculty and visitors. Layered interior and exterior spaces facilitate circulation yet allow areas for both collaboration and contemplation. A central, sky-lit atrium is home to a multistory wood sculpture that fosters university pride. Extensive glazing and screening infuse the building with light and promote connections to nature for this landmark campus hub. A multitude of other sustainable strategies add to the project’s high-performance design.

Talley Student Union, NC State University
Duke Student Health + Wellness Center
L

Size

290,000 sf
(New 171,000 sf; Renovation 119,000 sf)

L

Completion Date

August 2015

L

Sustainability

LEED Silver Certified

L

Awards

Gold Citation, American School & University Interiors Showcase 2016

Facility Design Award, Association of College Unions International 2016

SPACE Awards, Triangle Business Journal 2016

Merit Award, ABCC Excellence in Construction 2015

Merit Award, ENR Southeast Best Projects 2015

Best Public Project, Building, Business NC 2015

Related Projects