Time Warner Cable Headquarters

Atlanta, Georgia

Time Warner relocated 1,200 employees to this new headquarters campus site of open pasture, forest and wetlands. Site design began with a simple shift of the ever-present suburban parking lot to the property’s edge. Covered walkways and pedestrian paths make the parking accessible and encourage employee activity. The shift also allowed the creation of an expansive forecourt of gardens, water features and walking paths. The gardens’ formal quality is reinforced by another shift: the stair-stepped arrangement of the three buildings opens all offices to views of the surroundings.

Each building includes a tall, welcoming ‘front porch.’ Elevations fronting the gardens feature a rigorous grid of varying shades of spandrel glass and stone, which contrasts with more playful, free-form patterns facing the wetlands. To further highlight the relationship between the buildings and their natural setting, column spacing and façade grid patterns extend into the gardens and to the central reflecting pool.

L

Size

45-Acre Campus

330,000 sf

L

Completion Date

October 2005

L

Sustainability

LEED Silver Certified – Interiors

Time Warner Cable Headquarters
Time Warner Cable Headquarters

Related Projects

Frost Bank Tower

Frost Bank Tower

Austin, Texas

 

405 Colorado

WestStar Tower

El Paso, Texas

 

405 Colorado

405 Colorado

Austin, Texas